ДОДЕЛУВАЊЕ СОЛАРНИ КОЛЕТОРИ ЗА ТОПЛА ВОДА

ЕКО-ЖИВОТ ДОДЕЛУВА СОЛАРНИ КОЛЕКТОРИ ЗА ДОМАЌИНСТВА 

Соларни колектори за домаќинства кои немаат поголеми месечни примања од 25 000 денари или социјално ранливи категории на домаќинства. Соларните колектори ќе ги доделуваме по принципот прв пријавен до исполнување на потребниот буџет. Очекуваме и дополнителни средства за зголемување на бројот на соларни панели. Панелите ги набавуваме ние,а нивната монтажа ја плаќаат семејствата, или по принципот 70% од вкупната сума за набавка и монтажа ја плаќа Еко-Живот,а 30 %  добитникот на соларен панел.

Право на аплицирање ќе имаат и правни лица од рурални средини како и каацитети за сместување на ученици (интернати и др).

Проектот е партнерски проект на Вила-Зора од Велес и Еко-Живот од Кавадарци за подигање на јавната свест за енергетска ефикасност во домаќинствата.

Заинтересираните мижат да се пријават на : ekozivot@yahoo.com воедно и да добијат дополнителни информации за истото.

 

2 thoughts on “ДОДЕЛУВАЊЕ СОЛАРНИ КОЛЕТОРИ ЗА ТОПЛА ВОДА

 1. Verica Trajkova

  Pozzzz
  sakam da se prijavam vo vrska so oglasot za dodeluvanje solarni kolektori
  ve molam da mi kazzete koi se potrebnite dokumenti
  vi blagodaram

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *