Изработуваме домашна козметика преку E+Second Chance

Дали знаете дека сами, едноставно и многу евтино може да си подготвите козметика во домашни услови?

Младите членови на Еко-Живот имаа можност да научат како сами да си направат еколошки и економичен сапун на база на глицерин, етерични масла и само природни состојки, шумливи топки за када и друга домашна козметика.

Активноста се реалзиираше во склопот на Еразмус+ проектот за млади „Втора шанса (Second Chance)“ во кој Еко-Живот е еден од трите партнери.

Фотографии на линкот: