Monthly Archives: July 2017

Youth Exchange Project -“Energy of Nature”, Karlovac, Croatia

19554385_1406415356101268_8791482648476747917_n

Драги пријатели, во периодот од 30/06/2017 – 07/07/2017 се одржа размена на млади во местото Дуга Реса, близу Карловац, Хрватска.

Проектот имаше за цел да се поттикнат младите да размислуваат како да ги користат обновливите извори на енергија. Во размената земаа присутство млади од: Хрватска, Албанија, Италија, Македонија, Полска и Шпанија. Секој тим беше составен од 6 учесници и плус еден лидер или вкупно учествуваа 42 учесници.

Во тимот од нашето еколошко друштво учествуваа:

 

Александар Тефов -лидер

Силвија Змејковска

Дарко Ангелевски

Дејан Пешовски

Сањица Левковска

Јована Манасиева

Александар Змејковски

Еко-Живот им благодари на нашите претставници за успешното представување на организацијата и државата.

Во продолжение можете и да погледнете некои фотографии

Со почит,

Александар Тефов