Ние сме

prezentacija so sliki

НВО Еко-Живот е формирана во 2010 година како резултат на недостатокот на активна еколошка организација која ќе работи на намалување на загаденоста во Тиквешкиот регион, зачувување и подобрување на животната средина, како и подигнување на јавната свест преку граѓански иницијативи, едукација и теренски практики.

Од 2012 година сме членка на ДЕМ и од нивна страна бевме назначени за регионален еко центар и извршна канцеларија.

Еко-Живот има потпишано меморандум за соработка со Пакомак за спроведување на едукација за рециклирање во основните училишта во Кавадарци.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *