Акција за заштита на животинскиот свет

Во текот на предходниот викенд, на покана на ловечкото друштво, членови од Еко-Живот беа на терен и побагаа го одстранување на нелегално поставените примки за ловење на дивеч.

IMG_20150920_070320

Сакаме да нагласиме дека овој вид на ловење е строго забранет и казнив по закон.

При оваа акција беа пронајдени и одстранети  преку 200 примки.