Ден на пролетта во Еко-едукативниот центар Кавадарци

Еко-едукативниот центар беше домаќин на првата група ученици по повод 21 март Денот на пролетта и екологијата: 60 ученици и 3 наставнички од 4-то одделение ООУ Гоце Делчев Кавадарци.

Сите кои се заинтересирани за едукација и информирање за состојбата со биолошката разновидност во Општина Кавадарци може да се обратат во Еко-Живот или во сектор животна средина во општина Кавадарци.

Објавата на МИА може да ја прочитате ТУКА