Еко-Живот е домаќин на Еразмус+ обука

Еко-Живот Кавадарци е домаќин на втората обука „Creating Ideas for Unnecessary Source Consumptions – Green Energy“ од Еразмус+ проектот „Renewable Energy Sources for Safe Future“.

Обуката ќе се спроведува во периодот 10-14 октомври 2022 година во Кавадарци и еден ден во Скопје. На 20-те учесници од Словачка, Романија, Турција и Македонија им приредивме богата програма со корисни информации за обновливите извори на енергија во Македонија и светот, но и интересни културолошки активности.

Имавме чест првиот ден да оствариме средба со Градоначалникот на општина Кавадарци и да дознаеме повеќе информации за мерките и проектите за обновлива енергија спроведени и планирани на територијата на општина Кавадарци.

Следете не’ на Facebook страницата за проектот:

https://www.facebook.com/renewenergysource

Повеќе информации за проектот на линкот: https://www.eko-zivot.org.mk/renewable-energy-sources-for-safe-future/

За обуката известуваа повеќе локални и национални медиуми:

МИА https://mia.mk/%D0%B2%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE/

Канал 5 https://kanal5.com.mk/vo-kavadarci-prezentirani-merki-i-proekti-za-obnovlivi-izvori-na-energija/a550802