Зборувавме за биодиверзитетот со дечињата во библиотеката „Феткин“

 

Секогаш користиме прилика да зборуваме за биодиверзитетот во општина Кавадарци и да промовираме здрава животна средина.

„Дечињата кои присуствуваа на настанот имаа можност да научат многу нови и интересни работи за биодиверзитетот и природните богатства на тиквешкиот регион низ разговор со Елена Ризова од НВО Еко Живот. “

Повеќе за настанот на линковите:

Планетата е нашиот дом – порачаа децата од Кавадарци