НИ ИЗГОРЕ ШУМАТА ОД 4 ПОЖАРИ КОИ БЕСНЕАТ ВО ТИКВЕШИЈАТА

20770107_10212488777147612_6510343874388301487_nОПШТИНА КАВАДАРЦИ НЕМА ОБУЧЕНО ТЕЛО ЗА МОБИЛИЗАЦИЈА ЗА НАВРЕМЕНО СППРАВУВАЊЕ СО ОГНЕНИТЕ СТИХИИ.

 

Дали треба да имаме подружница Мак.Шуми,со 200-300 вработени,а пожарите кои горат во нашите шуми да ги гасат 10 луѓе? Што работат другите 200????
Толку работа ли имаат во канцеларија????
Што работат инспекторите по шумарство, што работат шумската полиција и др слични превработени служби( пограничната,идр полициии)???? Секоја чест ако има исклучок!
Дали овие служби треба само да денгубат некаде во некоја канцеларија или им е должност на солидарна база,да изработат два три дена општокорисна дејност,да ги заштитат шумите од кои јадат леб??? Десет дена беснеат пожари во Тиквешијата,и чекаме дождот да заврне!!!!

Зошто не се мобилизираат цивилни сили на доброволна основа?,Сепак поентата на справување со пожарот е да се справиме успешно,а не да испратиме присутни да гледаат (2-3 лица). Треба да превеземеме мерки под хитноо!!!