Работилница за почиста и поздрава животна средина

Денешната работилница беше повод за дискусија за потребните мерки за почиста и поздрава животна средина и како граѓаните и институциите може да придонесат кон тоа.

Се разменија доста интересни идеи кои ќе се реализираат во периодот што следува. Работилницата беше модерирана од експертот по животна средина, Александар Тефов.

Работилницата се спроведува во склопот на CRM проектот „Одржливост на НВО преку локални акции за поздрава и почиста животна средина во општина Кавадарци и регионот“