Erasmus+ проекти

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ВО ПОЛСКА

 Се повикуват сите заинтересирани учесници кој сакат да учествуват на младинска размена од проектот „Humanity above all” во Биали Дунајец, Полска од Erasmus+ програмата на ЕУ за Европски образовани програми и мобилност, кој ке се одржува во период од 03-11.03.2023. Доколку сте на возраст од 15-17 години и имате желба

Проектот “Joyful Lidership” е Еразмус + проект спроведуван од Хрватската организација OAZA како проектен координатор и партнери од девет земји вклучувајќи и Еко-Живот Кавадарци во периодот од 4ти до 12ти Ноември 2022 година. Учесниците од нашата организација се стекнаа со многу способности за тоа како треба да се биде добар Лидер.

WALKING INTO CLEANER AIR

Во периодот од 18.11 до 26.11.2022 наши претставници од Еко-Живот учествува на младинска размена на проектот “Walking into cleaner air” во Поронин – Полска.Целта на оваа размена беше да се поттикне свеста за штетното влијание на СМОГ (чад и магла). Учесниците преку предавања, вежби и игри се запозна со тоа

Renewable Energy Sources for Safe Future

Renewable Energy Sources for Safe Future e Еразмус+ KA2 проект за возрасни спроведуван од координаторот STEFANI n.o. (Словачка) и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци, Innovative Green Steps Association (Турција), Karadeniz Egitim ve Genclik Dernegi (Турција), Општина Чаир и UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI (Романија). Следете ја Facebook страната на проектот: https://www.facebook.com/renewenergysource и

The Art of Zero Waste/Sztuka Zero Waste

Проектот „The Art of Zero Waste/Sztuka Zero Waste“ е Еразмус+ КА1 проект за млади спроведуван од координаторот HELIOS (Полска)  и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци, “H2O”-Associação de Jovens de Arrouquelas (Португалија), Asociatia de Turism si Ecologie pentru Tineret ZIMBRUL CARPATIN (Романија) и Art of Eco (Србија) во периодот 01-05-2022 до 30-09-2022. Повеќе

Druga Szansa/Second Chance

Druga Szansa/Second Chance e Erazmus+KA2 проект за млади спроведуван од координаторот Stowarzyszenie “Kre-Aktywni” (Полска) и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци и ADEL Slovakia (Словачка) во периодот 31.05.2022- 29.11.2023 (18 месеци). Повеќе информации за целите, активностите и влијанието на проектот ќе најдете на линкот: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/projects/search/details/2021-2-PL01-KA210-YOU-000049783 Druga

YOUropean Green Deal

  Проектот „YOUropean Green Deal“ е Еразмус+ КА1 проект спроведуван од полската организација Stowarzyszenie Aktywne Pychowice заедно со партнерите НВО Еко-Живот (Кавадарци, Р.С.Македонија), Association International Initiatives for Cooperation (Разлог, Бугарија), MLADIINFO CR Z.S. (Брно, Чешка) и “H2O”-Associação de Jovens de Arrouquelas (Португалија). Проектот е спроведуван во периодот 31.12.2021 –

Restart the planet

Проектот „Restart the planet или РEстарт на планетата“ е Еразмус + КА1 проект спроведуван од бугарската организација New society како проектен кооординатор и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци, Yaygin Egitim ve Genclik Calismalari Dernegi (Турција), Taurage Youth And Youth Organizations Union ‘Taurage Round Table’ (Литванија) и Hidak Ifjúsági Alapítvány