Notice

Еко-правна служба во Еко-Живот

Во склопот на CRM проектот „Одржливост на НВО преку локални акции за поздрава и почиста животна средина во општина Кавадарци и регионот“, граѓаните на општина Кавадарци и општина Росоман може да добијат еко правни совети и информации за законската регулатива поврзана со животната средина. Контактирајте не’ преку социјалните мрежи или директно

Повик за прибирање на понуди за надградба на веб сајт и социјален маркетинг

Еко-Живот Кавадарци има потреба од услуга за надградба на веб сајт и социјален маркетинг за целите на проектот „Одржливост на НВО преку локални акции за поздрава и почиста животна средина во општина Кавадарци и регионот “ финансиран преку ЕУ Проект „Техничка поддршка за подобрување на овозможувачката средина за граѓанските организации во Република Северна Македонија“. Повеќе информации

Повик за ангажирање на правен експерт

Еко-Живот Кавадарци има потреба од ангажирање на правен експерт (тематски експерт за законодавство) за потребите на проектот „Одржливот на НВО преку локални акции за поздрава и почиста животна средина во општина Кавадарци и регионот / NGOs sustainability through local actions for healthier and cleaner environment in Мunicipality of Кavadarci and

Повик за ангажирање на експерт за животна средина

Еко-Живот Кавадарци има потреба од ангажирање на експерт за животна средина за потребите на проектот „Одржливот на НВО преку локални акции за поздрава и почиста животна средина во општина Кавадарци и регионот / NGOs sustainability through local actions for healthier and cleaner environment in Мunicipality of Кavadarci and the region“

Повик за учесници на младинска размена во Полска

НВО Еко-Живот Кавадарци ги поканува сите млади на возраст од 15-18 години да се пријават на младинска размена во Поронин (Полска)во периодот 6-13 август 2022. 14 млади луѓе придружувани од двајца лидери ќе патуваат на младинскиот камп сместен во Willa Austryjok на планинскиот венец Татри. Повеќе

Барање за прибирање понуди за набавка на патничко моноволуменско моторно возило – пикап – половно

За потребите на проектот „Намалување на отпад од мебел, дрвен отпад и текстил преку негова реупотреба и зголемување на социјалната вклученост во општина Кавадарци“ со проектен број MKD/SGP/OP7/Y2/CORE/2021/CH/07 спроведуван од страна на Здружението за заштита и унапредување на животната средина “Еко-Живот” Кавадарци и финансиран од Програмата за мали грантови (ПМГ)

Повик за вонредно собрание

Почитувани членови на Еко-Живот на 21.07.2021 година се свикува вонредно собрание со цел носење одлуки:1. Аплицирање на повикот на ГЕФ ПМГ со краен рок 13.09.2021 ;2. Аплицирње за членство во НМС (Национален Младински Сојуз) со краен рок до 12.09.2021;3. Одлука за учество на Цивика Саем на НВО во Градски парк

Еко консултации

Почитувани,Еко живот Ви нуди консултации од областа на животната средина. Ви стоеме на располагање за Ваша помош при најразлични еколошки ситуации. Консултации со цел намалување на ризикот од негативно влијание на субјектите врз животната средина со стручни лица од областа на животната средина(климатски промени, биодиверзитет, одржлив развој).Контакт 071 471 125