News

Изработуваме домашна козметика преку E+Second Chance

Дали знаете дека сами, едноставно и многу евтино може да си подготвите козметика во домашни услови? Младите членови на Еко-Живот имаа можност да научат како сами да си направат еколошки и економичен сапун на база на глицерин, етерични

Претставници на Еко-Живот Кавадарци на обука во Банска Бистрица, Словачка

Претставници на Еко-Живот Кавадарци се на 5-дневна обука во Банска Бистрица, Словачка (08-12 мај 2023 година) на тема “Green Skills and Green Technologies”. Обуката е дел од активностите на Еразмус+ проектот “Renewable Energy Sources for Safe Future”. За време на обуката учесниците имаа можност да разговараат за практиките за енергетска ефикасност и

Учество на настанот „YouthWiki: Работилница за младински политики“

На денешниот настан „YouthWiki: Работилница за младински политики“, организиран од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност и Национален младински совет на Македонија, Еко-Живот учествуваше со двајца свои претставници. На настанот младите се запознаа со најновите младински политики опфатени со платформата #YouthWiki – првата онлајн енциклопедија и сеопфатна

Проект на Еко-Живот прогласен за Еразмус+ Добри практики

Денеска имавме голема чест на покана од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на семинарот за Зелен Еразмус да го презентираме проектот “Примена на апциклирање за потикнување на вработувањето на младите” кој е спроведуван во 2019 и 2020 година од Еко-Живот Кавадарци. Проектот е избран како еден од

Еко-Живот на едукативна размена во Букурешт, Романија

Претставници на НВО Еко-Живот Кавадарци на едукативната размената „Energy free for better environment“ во Букурешт, Романија која се одржа во Универзитетот за Политехника во Букурешт од 27.02 до 03.03.2023 како дел од активностите на Еразмус+ проектот за возрасни „Renewable Energy Sources for Safe Future“ Тие се стекнаа со многу вештини и

Учество на меѓународен проект од програмата Еразмус+

Во соработка со невладината организација „Еко-Живот“ од Кавадарци, 6 ученици во придружба на 2 професори од СОЗШУ „Ѓорче Петров“ од Кавадарци, учествуваат на меѓународен проект во Истанбул во периодот од 28.02. до 09.03.2023 година. Проектот носи наслов “Trees On, Deforestation Gone”, односно како да се справиме со обесшумувањето, секоја од државите