News

Кастрење на дрворедите во Кавадарци само ако претставуваат опасност!

Нема да има сечење на дрвата освен ако не претставува опасност! Службата на ЈП комуналец во Консултација со општинската служба за жс.,Инсп.за ЖС и граѓанскиот сектор Еко-Живот во наредните 10тина дена ќе врши редовно сезонско поткастрување на градските дрвореди. Комисијата за сечење и кастрење на општина Кавадарци ги

Ден на Планетата ЗЕМЈА (чистење на езерцето Доне Попов)

ЕД 4x4x4 БАЛКАНСКИ МОСТОВИ-СКОПЈЕ, ВИЛА ЗОРА-ВЕЛЕС ЕКО-ЖИВОТ-КАВАДАРЦИ ЗАЕДНО ГО ОДБЕЛЕЖУВМЕ НА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА ПРЕКУ ЕКОЛОШКИ АКТИВНОСТИ СО ЕДУКАЦИЈА ВО ПРИСУСТВО НА ЕКОЛОГИСТИ ОД ЕКО-ЖИВОТ, ВИЛА-ЗОРА И 4X4X4 БАЛКАНСКИ МОСТОВИ, ОПШТИНА КАВАДАРЦИ, УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНИ УЧИЛИШТА „СТРАШО ПИНЏУР“ И „ТОДЕ ХАЏИ ТЕФОВ“, И ГОСТИ ЉУБИТЕЛИ НА ПРИРОДАТА И БОРЦИ ЗА ЗДРАВА И

Анкета

Почитувани пријатели, би сакале да одвоите учествувате во нашата анкета за еколошките проблеми во нашата општина. Доколку Вашето мислење не е во понудените одговори, можете да ни пишете во коментар или порака ОТВОРИ АНКЕТА Ви благодариме

НИ ИЗГОРЕ ШУМАТА ОД 4 ПОЖАРИ КОИ БЕСНЕАТ ВО ТИКВЕШИЈАТА