News

Практична обука за рециклирање пластика

Денеска во ООУ Страшо Пинџур, Кавадарци, беше извршена практична обука на ученицита за рециклирање на пластика. Обуката содржеше повеќе еколошки тематики и беа опфатени повеќе практики за сепарирање и реупотреба на отпадот. Обуката беше реализирана од страна на активисти на нашата организација и еко-координаторот во ООУ Страшо

Лажна посветеност

Почитувани пријатили, сакаме да Ви свртиме внимание на нешто што се случува деновиве во некои од нашите образовни институции, каде се реализира нешто што треба да покаже дека виновникот не невин и дека сите други погрешно информираат. Гледаме дека во последните денови, нивото на загаденост на воздухот во Кавадарци е абнормално

САЕМ ЗА ВОНУЧИЛИШНИ АКТИВНОСТИ

Денеска на Спортско-рекреативниот центар Јасмин се одржа саем на вон школски активности на кој зема учество и нашата организација. Учествуваа над 20 спортски клубови, НВО, културно уметнички друштва, здруженија на граѓани, народна техника и други организации, кои имаат за цел да воспитуваат и одржуваат здрава младинска популација. Младите, само преку

Известување

Почитувани, Ве известуваме дека натпреварот во изработка на куќички за птици ќе се одржи во петок, во 11ч во Градскиот парк(пред Бриони)

Акција за заштита на животинскиот свет

Во текот на предходниот викенд, на покана на ловечкото друштво, членови од Еко-Живот беа на терен и побагаа го одстранување на нелегално поставените примки за ловење на дивеч. Сакаме да нагласиме дека овој вид на ловење е строго забранет и казнив по закон. При оваа акција беа пронајдени и одстранети  преку

Краен рок за пријавување

Почитувани пријатели, сите кои се заинтересирани за пријавување на натпреварот за Куќички за птици, краен рок за пријавување е 28/09/2015.