News

Известување

Почитувани, Ве известуваме дека натпреварот во изработка на куќички за птици ќе се одржи во петок, во 11ч во Градскиот парк(пред Бриони)

Акција за заштита на животинскиот свет

Во текот на предходниот викенд, на покана на ловечкото друштво, членови од Еко-Живот беа на терен и побагаа го одстранување на нелегално поставените примки за ловење на дивеч. Сакаме да нагласиме дека овој вид на ловење е строго забранет и казнив по закон. При оваа акција беа пронајдени и одстранети  преку

Краен рок за пријавување

Почитувани пријатели, сите кои се заинтересирани за пријавување на натпреварот за Куќички за птици, краен рок за пријавување е 28/09/2015.

Натпревар во изработка на куќички за птици

  Почитувани ! Еколошкото друштво Еко-Живот како регионелен центар за заштит ана животната средина за Тиквешијата го објавува регионалниот натпревар за основните и средните училишта за најдобро изработена куќичка за птици од страна на учениците. Во склоп на натпреварот се предвидени предавања за важноста за “Грижата за

International Youth Exchange

ЕКО-ЖИВОТ како регионален еко-центар денес испрати шестмина свои членови на 7 дневна еколошка обука во Германија -градот Ерфурт, на која обука тие ќе го претставуваат Кавадарци и Македонија и се надеваме дека ќе донесат богато искуство од Германија. s

Трибина -Денови на зелена Европа

Во рамките на деновите на зелена Европа, ЕУ инфо центарот од кавадарци реализира трибина, чии гости-предавачи беа од нашето еколошко друштво. Трибината чиј координатор е Стоева стефанија беше на тема заштита на биодиверзитетот и животна средина, а предавачи беа стручни лица од Е.д Еко-Живот Роберто Паризов и Александар Тефов. Еко-Живот