Новости

Креативност преку реупотреба на текстил

Со многу нови знаења и позитивни импресии ја завршивме обуката за реупотреба на стар текстил. Учесниците стекнаа нови пријателства кои ќе продолжат да опстојуваат и понатаму. А веќе се разменуваат и идеи за нови обуки. Обуката се спроведуваше во склопот на ГЕФ ПМГ проектот „Примена на позитивни еколошки практики за намалување на негативното влијание

Доделени сертификатите за CNC обуката

Денес имаме две убави вести: на посета ни е г-дин Златко Самарџиев, Национален програмски координатор на ГЕФ ПМГ, и успешно ја завршуваме обуката „Примена на CNC машини за реупотреба на дрвен отпад“. По тој повод ги доделивме сертификатите на учесниците и бевме во посета на директорот на СОУ “Киро Спанџов –

Повик за учесници во мобилност во Латвија

Еко-Живот Кавадарци објавува повик за учесници во младинска мобилност во Латвија. Младинската мобилност ќе се одржи од 21-26 март 2024 година во Рига, Латвија и е дел од Еразмус+ проектот “There is no other world”. Потребни се 4 учесници на возраст 18-25 години. Повеќе информации во прикачениот Инфопак. INFOPACK-THERE-IS-NO-OTHER-WORLD-A3

Здружени и активно вклучени млади во Кавадарци

Во тек е спроведување на активности во рамки на проектот ,,Здружени и активно вклучени млади во Кавадарци” имплементиран од Здружението за заштита и унапредување на животната средина ЕКО-ЖИВОТ Кавадарци , во рамки на програмата за подгрантирање на проектот ,,Младински активизам за позелени општини” имплементиран од страна на Македонското здружение на

Работилница за почиста и поздрава животна средина

Денешната работилница беше повод за дискусија за потребните мерки за почиста и поздрава животна средина и како граѓаните и институциите може да придонесат кон тоа. Се разменија доста интересни идеи кои ќе се реализираат во периодот што следува. Работилницата беше модерирана од експертот по животна средина, Александар Тефов. Работилницата се спроведува во

Second Chance е-Публикација со идеи за еколошки работилници

Во склопот на Еразмус+ проектот „Втора шанса / Second Chance“ креиравме е-Публикација со интересни идеи за еколошки работилници кои опфаќаат домашна еко-козметика, реупотреба на текстил и многу други креативни идеи. Публикацијата е достапна на англиски, македонски, полски и словачки јазик. Преземете ја бесплатно директно од нашиот веб сајт или преку ФБ