Новости

РЕАКЦИЈА НА ЕКО-ЖИВОТ ПРОТИВ „ЕКОЛОГИСТИ“ СКОПЈЕ!

РЕАКЦИЈА НА ЕКО-ЖИВОТ ПРОТИВ „ЕКОЛОГИСТИ“ СКОПЈЕ! Здружението Еко-Живот од Кавадарци го праќа ова соопштение против злонамерната критика на „Екологисти “ од Скопје упатена кон методот на „вештачки дожд “ од градоначалникот Митко Јанчев.       1. Ова е ужасно злонамерна и претенциозна критика на таканаречените екологисти до Јанчев.       2.Нападот

Известување:

Известување: Почитувани сограѓани, Еко-Живот во соработка со општина Кавадарци, градоначалникот Митко Јанчев и Стопанска комора на Кавадарци ќе одржи презентација на почеток на изработка на Локален Еколошки Акционен План кој е повеќе од потребен за Кавадарци. Поканети се сите заинтересирани правни и физички лица да присуствуваат на презентацијата. Место:салата на Советот на општина Кавадарци

Обука за прибирање финансии за граѓанските организации

Обука за прибирање финансии за граѓанските организации Активисти од „Еко- Живот“ Кавадарци присуствуваа на обука  за прибирање финансии за граѓанските организации во Струга на 1 и 2 декемеври. Поминаа два дена во хотел Дрим, Струга и се запознаа со изворите на финансирање за една граѓанска организација и документации потребни за собирање потребни

Активисти од „Еко- Живот“ доделија признание на градоначалникот

Активисти од „Еко- Живот“ доделија признание на градоначалникот Активисти од здружението за заштита и унапредување на околината „Еко- Живот“ му доделија признание за соработка и подршка на градоначалникот на Кавадарци- Митко Јанчев.  

Кастрење на дрворедите во Кавадарци само ако претставуваат опасност!

Нема да има сечење на дрвата освен ако не претставува опасност! Службата на ЈП комуналец во Консултација со општинската служба за жс.,Инсп.за ЖС и граѓанскиот сектор Еко-Живот во наредните 10тина дена ќе врши редовно сезонско поткастрување на градските дрвореди. Комисијата за сечење и кастрење на општина Кавадарци ги

Ден на Планетата ЗЕМЈА (чистење на езерцето Доне Попов)

ЕД 4x4x4 БАЛКАНСКИ МОСТОВИ-СКОПЈЕ, ВИЛА ЗОРА-ВЕЛЕС ЕКО-ЖИВОТ-КАВАДАРЦИ ЗАЕДНО ГО ОДБЕЛЕЖУВМЕ НА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА ПРЕКУ ЕКОЛОШКИ АКТИВНОСТИ СО ЕДУКАЦИЈА ВО ПРИСУСТВО НА ЕКОЛОГИСТИ ОД ЕКО-ЖИВОТ, ВИЛА-ЗОРА И 4X4X4 БАЛКАНСКИ МОСТОВИ, ОПШТИНА КАВАДАРЦИ, УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНИ УЧИЛИШТА „СТРАШО ПИНЏУР“ И „ТОДЕ ХАЏИ ТЕФОВ“, И ГОСТИ ЉУБИТЕЛИ НА ПРИРОДАТА И БОРЦИ ЗА ЗДРАВА И