Новости

Активисти од „Еко- Живот“ доделија признание на градоначалникот

Активисти од „Еко- Живот“ доделија признание на градоначалникот Активисти од здружението за заштита и унапредување на околината „Еко- Живот“ му доделија признание за соработка и подршка на градоначалникот на Кавадарци- Митко Јанчев.  

Кастрење на дрворедите во Кавадарци само ако претставуваат опасност!

Нема да има сечење на дрвата освен ако не претставува опасност! Службата на ЈП комуналец во Консултација со општинската служба за жс.,Инсп.за ЖС и граѓанскиот сектор Еко-Живот во наредните 10тина дена ќе врши редовно сезонско поткастрување на градските дрвореди. Комисијата за сечење и кастрење на општина Кавадарци ги

Ден на Планетата ЗЕМЈА (чистење на езерцето Доне Попов)

ЕД 4x4x4 БАЛКАНСКИ МОСТОВИ-СКОПЈЕ, ВИЛА ЗОРА-ВЕЛЕС ЕКО-ЖИВОТ-КАВАДАРЦИ ЗАЕДНО ГО ОДБЕЛЕЖУВМЕ НА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА ПРЕКУ ЕКОЛОШКИ АКТИВНОСТИ СО ЕДУКАЦИЈА ВО ПРИСУСТВО НА ЕКОЛОГИСТИ ОД ЕКО-ЖИВОТ, ВИЛА-ЗОРА И 4X4X4 БАЛКАНСКИ МОСТОВИ, ОПШТИНА КАВАДАРЦИ, УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНИ УЧИЛИШТА „СТРАШО ПИНЏУР“ И „ТОДЕ ХАЏИ ТЕФОВ“, И ГОСТИ ЉУБИТЕЛИ НА ПРИРОДАТА И БОРЦИ ЗА ЗДРАВА И

FROM NATURE TO BUSINESS

Почитувани пријатели, со почеток од 10-17.11.2017 ќе се одржи размена на млади од програмата ERASMUS+ YOUTH EXCHANGE, која ќе се одржи во Кастамону, Турција, на која ќе земат учество и претставници на Еко Живот.