Новости

International Youth Exchange

ЕКО-ЖИВОТ како регионален еко-центар денес испрати шестмина свои членови на 7 дневна еколошка обука во Германија -градот Ерфурт, на која обука тие ќе го претставуваат Кавадарци и Македонија и се надеваме дека ќе донесат богато искуство од Германија. s

Трибина -Денови на зелена Европа

Во рамките на деновите на зелена Европа, ЕУ инфо центарот од кавадарци реализира трибина, чии гости-предавачи беа од нашето еколошко друштво. Трибината чиј координатор е Стоева стефанија беше на тема заштита на биодиверзитетот и животна средина, а предавачи беа стручни лица од Е.д Еко-Живот Роберто Паризов и Александар Тефов. Еко-Живот

Натпревар за најдобра куќичка за птици

Ги известуваме сите училишта од општина Кавадарци, општина Неготино и општина Росоман дека на ден 09.05.2015 и на ден 22.05.2015 год. ќе се одржи регионалниот конкурс (натпревар) за креирање на најдобра куќичка за птици и најмногу собран селектиран отпад од страна на основните и средните училишта реализиран од регионалниот еко центар “Еко-Живот”. УЧИЛИШТАТА

Еко акција по повод „Денот на планетата Земја“

Љубовта кон најблиските можеме да ја изразиме и преку грижата за нивната иднина. Па затоа, по повод Денот на планетата Земја, организираме акција за засадување на дрвни садници околу Тиквешкото езеро во реонот на с. Брушани. Сите заинтересирани, кои што ќе изразат желба да ни се придружат, ќе има организиран превоз, автобус,

Време е за награди !

Ги известуваме сите училишта од општина Кавадарци и општина Неготино дека на ден 07.11.2014 год. (петок) ќе се одржи доделување на дел од предвидените награди за учество во регионалниот натрепвар за собирање на селективен отпад реализиран од регионалниот еко центар “Еко живот”. Учесниците ќе бидат подетално известени за точниот термин

Крајниот рок на натпреварот во собирање селективен отпад е продолжен до петок 24.10.2014.

Поради големата заинтересираност за натпреварот организиран од страна на Еколошкото друштво Еко Живот натпреварот за собирање одтпад продолжува до петок 24.10.2014 со што заклучно до петок поднесените документи за соберен отпад ве молиме доставете по електронски пат на нашата е-маил адреса Крајниот рок на натпреварот во собирање пластичен отпад е продолжен