Новости

Еко акција по повод „Денот на планетата Земја“

Љубовта кон најблиските можеме да ја изразиме и преку грижата за нивната иднина. Па затоа, по повод Денот на планетата Земја, организираме акција за засадување на дрвни садници околу Тиквешкото езеро во реонот на с. Брушани. Сите заинтересирани, кои што ќе изразат желба да ни се придружат, ќе има организиран превоз, автобус,

Време е за награди !

Ги известуваме сите училишта од општина Кавадарци и општина Неготино дека на ден 07.11.2014 год. (петок) ќе се одржи доделување на дел од предвидените награди за учество во регионалниот натрепвар за собирање на селективен отпад реализиран од регионалниот еко центар “Еко живот”. Учесниците ќе бидат подетално известени за точниот термин

Крајниот рок на натпреварот во собирање селективен отпад е продолжен до петок 24.10.2014.

Поради големата заинтересираност за натпреварот организиран од страна на Еколошкото друштво Еко Живот натпреварот за собирање одтпад продолжува до петок 24.10.2014 со што заклучно до петок поднесените документи за соберен отпад ве молиме доставете по електронски пат на нашата е-маил адреса Крајниот рок на натпреварот во собирање пластичен отпад е продолжен