Новости

Нов повик за учесници на младинска размена во Полска

НВО Еко-Живот Кавадарци ги поканува сите млади на возраст од 18-30 години да се пријават на младинска размена во Поронин (Полска) младинскиот камп сместен во Willa Austryjok на планинскиот венец Татри, во периодот од 17-24. Август 2022. За оваа размена потребни ни се 7 наши претставници од 18-30години , и плус 1

Повик за учесници на младинска размена во Полска

НВО Еко-Живот Кавадарци ги поканува сите млади на возраст од 15-18 години да се пријават на младинска размена во Поронин (Полска)во периодот 6-13 август 2022. 14 млади луѓе придружувани од двајца лидери ќе патуваат на младинскиот камп сместен во Willa Austryjok на планинскиот венец Татри. Повеќе

Кавадарчани донираа прехранбени производи во Банка за храна

Волонтерите на Еко-Живот и Банка за храна Кавадарци и вечерва (среда, 28 јуни 2022 г.) ги потсетија кавадарчани дека со еден мал хуман гест можат да усреќат многу луѓе. Тие делеа флаери на поставен штанд пред КАМ маркет и воедно собираа донации во храна и други производи кои

Еразмус+ младинска размена во Бурдур, Турција

На 01.06.2022 учесници од НВО ЕКО Живот беа пратени во Бурдур, Турција на младинска размена како дел од активностите на проектот „Take a Step! It is Not Too “Lake”“ чија цел беше подигањето свеста околу заштитата на езерата, а најважно езерото Бурдур. Учесниците беа дел од разни активности

Зборувавме за биодиверзитетот со дечињата во библиотеката „Феткин“

  Секогаш користиме прилика да зборуваме за биодиверзитетот во општина Кавадарци и да промовираме здрава животна средина. „Дечињата кои присуствуваа на настанот имаа можност да научат многу нови и интересни работи за биодиверзитетот и природните богатства на тиквешкиот регион низ разговор со Елена Ризова од НВО Еко Живот.

Еко-Живот официјално стана членка на Националниот младински совет на Македонија

НВО Еко-Живот Кавадарци официјално стана членка на Националниот младински совет на Македонија. Одлуката се донесе за време на пролетното генерално собрание на НМСМ. На ова собрание се водеа конструктивни и плодни дискусии и здружено се носеа одлуки во насока на подобрување на животот на младите во