Новости

Кick-off meeting за Е+проектот „“There is no other world“

Почетниот состанок и инфо обуката (kick-off meeting) за Еразмус+ проектот “Немаме друг свет / There is no other world” се одржаа 6-11 Мај 2023 година во Сакарја, Турција. Координатор е Youth Development and Enterprise Association од Турција, Еко-Живот Кавадарци е партнер заедно со организациите ASOCİACİÓN SOCİOCULTURAL VERDESUR ALCALÁ од Шпанија и

Претставници на Еко-Живот Кавадарци на обука во Банска Бистрица, Словачка

Претставници на Еко-Живот Кавадарци се на 5-дневна обука во Банска Бистрица, Словачка (08-12 мај 2023 година) на тема “Green Skills and Green Technologies”. Обуката е дел од активностите на Еразмус+ проектот “Renewable Energy Sources for Safe Future”. За време на обуката учесниците имаа можност да разговараат за практиките за енергетска ефикасност и

“GREENING” SKILLS OF YOUNG PEOPLE   

е називот на тренингот на кои беа трисутни тројца членови на Еко Живот, кои се одржа од 12-19 Април 2023г. во Трнава, Словачка. Како домаќин беше Youth for Equality партнер организацијата од Словачка. На тренингот беа стекнати вештини за креирање бизнис планови за еко стартапи, беа креирани неколку презентации за

Учество на настанот „YouthWiki: Работилница за младински политики“

На денешниот настан „YouthWiki: Работилница за младински политики“, организиран од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност и Национален младински совет на Македонија, Еко-Живот учествуваше со двајца свои претставници. На настанот младите се запознаа со најновите младински политики опфатени со платформата #YouthWiki – првата онлајн енциклопедија и сеопфатна

Проект на Еко-Живот прогласен за Еразмус+ Добри практики

Денеска имавме голема чест на покана од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на семинарот за Зелен Еразмус да го презентираме проектот “Примена на апциклирање за потикнување на вработувањето на младите” кој е спроведуван во 2019 и 2020 година од Еко-Живот Кавадарци. Проектот е избран како еден од

Еко-Живот на едукативна размена во Букурешт, Романија

Претставници на НВО Еко-Живот Кавадарци на едукативната размената „Energy free for better environment“ во Букурешт, Романија која се одржа во Универзитетот за Политехника во Букурешт од 27.02 до 03.03.2023 како дел од активностите на Еразмус+ проектот за возрасни „Renewable Energy Sources for Safe Future“ Тие се стекнаа со многу вештини и