Новости

Натпревар во изработка на куќички за птици

  Почитувани ! Еколошкото друштво Еко-Живот како регионелен центар за заштит ана животната средина за Тиквешијата го објавува регионалниот натпревар за основните и средните училишта за најдобро изработена куќичка за птици од страна на учениците. Во склоп на натпреварот се предвидени предавања за важноста за “Грижата за

International Youth Exchange

ЕКО-ЖИВОТ како регионален еко-центар денес испрати шестмина свои членови на 7 дневна еколошка обука во Германија -градот Ерфурт, на која обука тие ќе го претставуваат Кавадарци и Македонија и се надеваме дека ќе донесат богато искуство од Германија. s

Трибина -Денови на зелена Европа

Во рамките на деновите на зелена Европа, ЕУ инфо центарот од кавадарци реализира трибина, чии гости-предавачи беа од нашето еколошко друштво. Трибината чиј координатор е Стоева стефанија беше на тема заштита на биодиверзитетот и животна средина, а предавачи беа стручни лица од Е.д Еко-Живот Роберто Паризов и Александар Тефов. Еко-Живот

Натпревар за најдобра куќичка за птици

Ги известуваме сите училишта од општина Кавадарци, општина Неготино и општина Росоман дека на ден 09.05.2015 и на ден 22.05.2015 год. ќе се одржи регионалниот конкурс (натпревар) за креирање на најдобра куќичка за птици и најмногу собран селектиран отпад од страна на основните и средните училишта реализиран од регионалниот еко центар “Еко-Живот”. УЧИЛИШТАТА

Време е за награди !

Ги известуваме сите училишта од општина Кавадарци и општина Неготино дека на ден 07.11.2014 год. (петок) ќе се одржи доделување на дел од предвидените награди за учество во регионалниот натрепвар за собирање на селективен отпад реализиран од регионалниот еко центар “Еко живот”. Учесниците ќе бидат подетално известени за точниот термин