Новости

Интересни факти за Еко-Живот

0

Erasmus+ Projects

0

Happy Donators

0

Success Mission

0

Volunteer Reached

Соопштенија

Повик за вонредно собрание

Почитувани членови на Еко-Живот на 21.07.2021 година се свикува вонредно собрание со цел носење одлуки:1. Аплицирање на повикот на ГЕФ

Области во кои работиме

Рециклирање и апциклирање

Рециклирањето и апциклирањето како дел од циркуларната економија се едни од столбовите на нашето работење.

Заштита на водите

Правото на пристап до вода е основно човеково право. Интензивно работиме на заштита и зачувување на водените ресурси.

Заштита на биодиверзитетот

Континуиран мониторинг, мерки за заштита и едукација за зачувување на биодиверзитетот.

Одржлив развој

Соработуваме со приватниот и јавниот сектор за подигнување на свеста за примена на еколошки мерки при секојдневната работа.

 

Еден човек може да направи позитивни промени и секој еден од нас треба да се обиде.

Почни да волонтираш уште денес!

Наши партнери

Upcoming Events

Native Tree Planting Contest

Native Tree Planting Contest

Franklin, Founder of Plant One Million
Thu 26 Oct 2017 11:00 am

Mauris id enim id purus ornare tincidunt. Aenean vel consequat risus. Proin viverra nisi at nisl imperdiet auctor. Donec ornare,

Environmental Property Management

Environmental Property Management

Albert, Real Estate Developer
Tue 14 Nov 2017 11:00 am

Mauris id enim id purus ornare tincidunt. Aenean vel consequat risus. Proin viverra nisi at nisl imperdiet auctor. Donec ornare,

Green Chemistry

Green Chemistry

Sharma, Author of Green Nature
Fri 8 Dec 2017 11:00 am

Mauris id enim id purus ornare tincidunt. Aenean vel consequat risus. Proin viverra nisi at nisl imperdiet auctor. Donec ornare,