Соопштенија

Повик за учесници на младинска размена во Полска

НВО Еко-Живот Кавадарци ги поканува сите млади на возраст од 15-18 години да се пријават на младинска размена во Поронин (Полска)во периодот 6-13 август 2022. 14 млади луѓе придружувани од двајца лидери ќе патуваат на младинскиот камп сместен во Willa Austryjok на планинскиот венец Татри. Повеќе

Барање за прибирање понуди за набавка на патничко моноволуменско моторно возило – пикап – половно

За потребите на проектот „Намалување на отпад од мебел, дрвен отпад и текстил преку негова реупотреба и зголемување на социјалната вклученост во општина Кавадарци“ со проектен број MKD/SGP/OP7/Y2/CORE/2021/CH/07 спроведуван од страна на Здружението за заштита и унапредување на животната средина “Еко-Живот” Кавадарци и финансиран од Програмата за мали грантови (ПМГ)

Повик за вонредно собрание

Почитувани членови на Еко-Живот на 21.07.2021 година се свикува вонредно собрание со цел носење одлуки:1. Аплицирање на повикот на ГЕФ ПМГ со краен рок 13.09.2021 ;2. Аплицирње за членство во НМС (Национален Младински Сојуз) со краен рок до 12.09.2021;3. Одлука за учество на Цивика Саем на НВО во Градски парк

Еко консултации

Почитувани,Еко живот Ви нуди консултации од областа на животната средина. Ви стоеме на располагање за Ваша помош при најразлични еколошки ситуации. Консултации со цел намалување на ризикот од негативно влијание на субјектите врз животната средина со стручни лица од областа на животната средина(климатски промени, биодиверзитет, одржлив развој).Контакт 071 471 125

Барање за понуда за уредување на еколошки портал

Предмет: Барање за уредување на еколошки портал НВО Еко-Живот објавува барање за доставување на понуди за следнава услуга: Уредување на еколошки веб портал креиран за потребите на проектот „Произведи-Употреби-Рециклирај-Повторно употреби“, поддржан преку програмата за мали грантови во рамки на проектот „ЕНВ.нет го факторизира портфолиото за животната средина на Западен Балкан и Турција

Барање за понуда за креирање на еколошки портал

Предмет: Барање за понуда за креирање на еколошки портал НВО Еко-Живот објавува барање за доставување на понуди за следнава услуга: Изработка на еколошки портал за потребите на проектот „Произведи-Употреби-Рециклирај-Повторно употреби“, поддржан преку програмата за мали грантови во рамки на проектот „ЕНВ.нет го факторизира портфолиото за животната средина на Западен Балкан и Турција

Повикот за донирање на соларни колектори

Почитувани во тек е повикот за донирање на соларни колектори за топла вода. Секој заинтересиран граѓанин на Кавадарци кој има желба да инсталира таков истото може да го направи по пат пријавување на маил во канц на Вила Зора Велес. Проектот е финансиран од Министерство за Животна Средина и Просторно

ДОДЕЛУВАЊЕ СОЛАРНИ КОЛЕТОРИ ЗА ТОПЛА ВОДА

ЕКО-ЖИВОТ ДОДЕЛУВА СОЛАРНИ КОЛЕКТОРИ ЗА ДОМАЌИНСТВА  Соларни колектори за домаќинства кои немаат поголеми месечни примања од 25 000 денари или социјално ранливи категории на домаќинства. Соларните колектори ќе ги доделуваме по принципот прв пријавен до исполнување на потребниот буџет. Очекуваме и дополнителни средства за зголемување на бројот на соларни панели. Панелите