Erasmus+ проекти

Upcycling+Recycling+Creativity in Practice

Во период од 10-20Март наши претставници од Еко-Живот учествува на младинска размена на Erasmus+ проектот Upcycling+Recycling+Creativity in Practice во Истанбул,Турција организиран од нашите партнери VMDO e.V од Турција. Целта на проектот беше охрабрување на младите лица, учејќи ги како тие можат да апциклираат и рециклират и како апциклирањето и рециклирањето може да

«GREENING» Skills of Young people

«GREENING» Skills of the Young people е Еразмус+ КА1 проект за младинска мобилност спроведуван од координаторот Youth for Equality (Словачка) заедно со партнерите Еко-Живот Кавадарци, Innovation Education Lab (Романија), Youth Development and Enterprise Association (Турција), Unique projects (Литванија), Klaster Innowacji Społecznych (Полска) и 2Europia (Шпанија). Младинската мобилност ќе се спроведе

Başka dünya yok! – There is no other world!

Başka dünya yok! – There is no other world! е Erazmus+KA2 проект за млади спроведуван од координаторот Youth Development and Enterprise Association (Турција) и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци, Asociación Socio-Cultural VerdeSur Alcalá (Шпанија) и Bioville (Латвија) во периодот 31-12-2022 до 30-06-2024. Проектот има 4 мобилност кои ќе се одржат во Турција, Шпанија,

Joyful Leadership 5.0

Проектот “Joyful Leadership” е Еразмус + проект спроведуван од Хрватската организација OAZA во периодот од 4ти до 12ти Ноември 2022 година. Партнери во проектот: Association for environmental protection and improvement „Eko-Zhivot” Kavadarci, North Macedonia Asociación Extremundo, Spain Collippo – Associação Juvenil, Portugal Doğa Araştırmaları Derneği, Turkey Fundacja Centrum Aktywnosci Tworczej, Poland Human Rights Research Center, Georgia Initiatives Development

WALKING INTO CLEANER AIR

Во периодот од 18.11 до 26.11.2022 наши претставници од Еко-Живот учествува на младинска размена на проектот “Walking into cleaner air” во Поронин – Полска.Целта на оваа размена беше да се поттикне свеста за штетното влијание на СМОГ (чад и магла). Учесниците преку предавања, вежби и игри се запозна со тоа

Renewable Energy Sources for Safe Future

Renewable Energy Sources for Safe Future e Еразмус+ KA2 проект за возрасни спроведуван од координаторот STEFANI n.o. (Словачка) и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци, Innovative Green Steps Association (Турција), Karadeniz Egitim ve Genclik Dernegi (Турција), Општина Чаир и UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI (Романија). Следете ја Facebook страната на проектот: https://www.facebook.com/renewenergysource и

The Art of Zero Waste/Sztuka Zero Waste

Проектот „The Art of Zero Waste/Sztuka Zero Waste“ е Еразмус+ КА1 проект за млади спроведуван од координаторот HELIOS (Полска)  и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци, “H2O”-Associação de Jovens de Arrouquelas (Португалија), Asociatia de Turism si Ecologie pentru Tineret ZIMBRUL CARPATIN (Романија) и Art of Eco (Србија) во периодот 01-05-2022 до 30-09-2022. Повеќе

Druga Szansa/Second Chance

Druga Szansa/Second Chance e Erazmus+KA2 проект за млади спроведуван од координаторот Stowarzyszenie “Kre-Aktywni” (Полска) и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци и ADEL Slovakia (Словачка) во периодот 31.05.2022- 29.11.2023 (18 месеци). Повеќе информации за целите, активностите и влијанието на проектот ќе најдете на линкот: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/projects/search/details/2021-2-PL01-KA210-YOU-000049783 и на официјалната