Erasmus+ проекти

YOUropean Green Deal

  Проектот „YOUropean Green Deal“ е Еразмус+ КА1 проект спроведуван од полската организација Stowarzyszenie Aktywne Pychowice заедно со партнерите НВО Еко-Живот (Кавадарци, Р.С.Македонија), Association International Initiatives for Cooperation (Разлог, Бугарија), MLADIINFO CR Z.S. (Брно, Чешка) и “H2O”-Associação de Jovens de Arrouquelas (Португалија). Проектот е спроведуван во периодот 31.12.2021 –

Restart the planet

Проектот „Restart the planet или РEстарт на планетата“ е Еразмус + КА1 проект спроведуван од бугарската организација New society како проектен кооординатор и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци, Yaygin Egitim ve Genclik Calismalari Dernegi (Турција), Taurage Youth And Youth Organizations Union ‘Taurage Round Table’ (Литванија) и Hidak Ifjúsági Alapítvány

Take a Step! It is Not Too “Lake”

Проектот Take a Step! It is Not Too “Lake” е Еразмус + КА1 проект спроведуван од турската младинска група The Butterfly Effect како проектен кооординатор и партнерите НВО Еко-Живот Кавадарци, Octop’us (Франција), Viaje a la Sostenibilidad (Шпанија), Estonian Nautical School (Естонија) и Stowarzyszenie Młodych Artystów Eco-Power (Полска) во периодот

Young TREEtmen for climate

Проектот „Young TREEtment for climate“ е Еразмус+ КА1 проект спроведуван од словачката организација Youth for Equality и партнерските организации НВО Еко Живот Кавадарци, SYSTEM & G FINLAND RY (Финска), Conexão Jovem (Португалија), STOWARZYSZENIE MŁODYCH ARTYSTÓW ECO POWER (Полска),  SINDESMOS SISTIMA KAI GENIA (Грција), Asociace TOM ČR, TOM 21105

Upcycling 4 youth

Upcycling 4 youth (Using upcycling for boosting youth employment ) e проект, фондиран од Еразмус+ програмите на ЕУ. (бр. 2018-3-MK01-KA205-059937 ) Целта на проектот беше охрабрување на младите лица, учејќи ги како тие можат да апциклираат и како апциклирањето може да им помогне да стекнат самодовреба и чувство дека се корисни за заедницата.

Be Eco without Ego

  Be Eco without Ego Незаборавни патувања, доживувања, спомени и многу новостекнати еколошки навики. Дружба со млади екологисти од 6 држави од Европа (Германија, Италија, Романија, Словачка, Грција,) и секако, Македонија. И сево ова овозможено од Erasmus+ програмата и нашето еколошко здружение- Еко- Живот.  Тргнавме на 11.09 од Кавадарци и за 2

HEALTHY BODY, HEALTHY MIND

Недела исполнета со дружба, љубов и многу нови стекнати пријателства како и многу нови и подобри навики за водење на поздрав живот. . За сѐ ова е заслужна Erazmus+ програмата и еколошкото друштво во нашиот град, Еко Живот.   Пристигнавме на 19.09 после полноќ во

Youth Exchange Project -“Energy of Nature”, Karlovac, Croatia

Драги пријатели, во периодот од 30/06/2017 – 07/07/2017 се одржа размена на млади во местото Дуга Реса, близу Карловац, Хрватска. Проектот имаше за цел да се поттикнат младите да размислуваат како да ги користат обновливите извори на енергија. Во размената земаа присутство млади од: Хрватска, Албанија, Италија, Македонија,