Младите и климатските промени

Во периодот од 23 до 28.07.2023 година, здружението Еко-Живот Кавадарци беше домаќин на група од 16 учесници од Турција, Латвија, Шпанија и Македонија.

Учесниците се дел од младинската размена Активност 2 Зголемување на свесноста за борба против промената на климата и животната средина – Промоција на рециклирањето во склопот на Еразмус+ проектот за млади „Немаме друга планета!“

За време на мобилноста во Кавадарци бевме во посета во просториите на Општина Кавадарци: https://www.facebook.com/MitkoJanchev/posts/pfbid0eDqpUgehCwVoMRdZQHmakhbABbVGJ91Aj8eBSMYhwXxSX6zeyj5eBWCLQZj1ZfKVl

Really happy that our friends from the Erasmus+ project “There is no other world” have been our guests in the Municipality of Kavadarci .
From 23rd to 28th July we have learned about ecology and had fun with 16 participants from Kavadarci, Turkiye, Spain and Latvia.
We have been hosts of Activity 2: Awareness on combating climate and environmental changes – Promotion of recycling.